4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroerbakte zeevruchten met mosterd-dillesaus

Geroerbakte zeevruchten met mosterd-dillesaus

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels dille

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

750 gram aardappelschijfjes

dit product is niet beschikbaar

750 gram gemengde zeevruchten
1 prei

dit product is niet beschikbaar

300 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram winterwortels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schaaf de wortel in lange linten. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de wortellinten 3-4 minuten met de ui, peultjes en prei.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de aardappeltjes goudbruin. Verhit de rest van de olie in een andere pan en bak hierin de zeevruchten 2-3 minuten.
  • 3 Meng daarna met de groente. Roer de mosterd, kookroom en dille erdoor en verwarm zonder te koken. Serveer met de aardappels.

bereidingstip

Vervang de aardappels in dit recept door pasta of rijst.. Neem bosui in plaats van dille.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 32 gram