6 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
home recepten Gerookte forel met bietjesdressing

Gerookte forel met bietjesdressing

ingrediënten


20 min
6 personen
1 theelepel geraspte mierikswortel

dit product is niet beschikbaar

1 gekookte biet

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

6 gerookte forelfilets
75 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

4 verse vijgen

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 krop radicchio

dit product is niet beschikbaar

150 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de slasoorten met olijfolie, zout en peper. Verdeel ze over de borden.
  • 2 Leg daarop de ui en de vijgen. Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan.
  • 3 Verdeel de forelfilets, heel of in brede repen gesneden over de salade.
  • 4 Pureer de ingrediënten voor de dressing en voeg zout en peper toe.
  • 5 Sprenkel deze over de salade en strooi de walnoten erover. Lekker met geroosterd brood.

wijnadvies

De aanrader is wit van de pinot gris of pinot grigio. Die hebben zelf ook wat 'rokerigs'. Perfecte keuze: Arthur Metz of Lizard.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 19 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté