4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Geroosterd appeltje met pistachespijs en roomijs

Geroosterd appeltje met pistachespijs en roomijs

ingrediënten


15 min
4 personen
4 bollen roomijs

dit product is niet beschikbaar

4 kleine appels

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

50 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

appelboor

kleine ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Maal 100 gram pistachenoten met de poedersuiker in de keukenmachine tot een fijn poeder en voeg dan de honing, sinaasappelrasp en eidooier toe. Mix tot een romige spijs.
  • 2 Steek met een appelboor het klokhuis uit de appels en halveer de appels horizontaal. Leg de halve appels met de bolle kant naar beneden in de ovenschaal en verdeel de spijs over de holletjes.
  • 3 Dek af met aluminiumfolie en bak de appels circa 15 minuten in het midden van de oven. Verwijder het folie en bak nog 5 minuten verder. Serveer de appels warm op bordjes met een bol roomijs. Hak de overige pistachenoten grof en strooi erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 8 gram