- 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
- 2 Boen de aardappels goed schoon onder stromend water.
- 3 Kook de aardappels 6-7 minuten in water met zout. Giet ze af en laat droogstomen. Halveer de grotere exemplaren.
- 4 Verdeel de aardappels over een bakplaat en besprenkel met de helft van de olie. Rooster 20-25 minuten in de oven.
- 5 Meng de rest van de olie met de teentjes knoflook en tijm.
- 6 Pel de mandarijn en pers de vrucht uit boven de gekruide olie.
- 7 Besprenkel de warme aardappels met het olijfoliemengsel en leg er klein gescheurde mandarijnschilletjes tussen.
- 8 Rooster de aardappels nog circa 15 minuten in de oven en bestrooi voor het serveren met zeezout.
bereidingstip
Vervang de tijm door rozemarijn en neem sinaasappel in plaats van mandarijn.