4 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
recepten Geroosterde aardappels met tijm en mandarijn

Geroosterde aardappels met tijm en mandarijn

ingrediënten


15 min
4 personen
1 theelepel grof zeezout

dit product is niet beschikbaar

1 mandarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

1 bol knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

750 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

750 gram krieltjes met schil

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Boen de aardappels goed schoon onder stromend water.
  • 3 Kook de aardappels 6-7 minuten in water met zout. Giet ze af en laat droogstomen. Halveer de grotere exemplaren.
  • 4 Verdeel de aardappels over een bakplaat en besprenkel met de helft van de olie. Rooster 20-25 minuten in de oven.
  • 5 Meng de rest van de olie met de teentjes knoflook en tijm.
  • 6 Pel de mandarijn en pers de vrucht uit boven de gekruide olie.
  • 7 Besprenkel de warme aardappels met het olijfoliemengsel en leg er klein gescheurde mandarijnschilletjes tussen.
  • 8 Rooster de aardappels nog circa 15 minuten in de oven en bestrooi voor het serveren met zeezout.

bereidingstip

Vervang de tijm door rozemarijn en neem sinaasappel in plaats van mandarijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip