4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroosterde aardappels, visfilet en asperges

Geroosterde aardappels, visfilet en asperges

ingrediënten


20 min
4 personen
4 visfilets
1 bos groene asperge
1 bos witte asperge
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

600 gram krieltjes met schil

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

50 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Bak het spek in een droge, hete koekenpan krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel.
  • 3 Pel de eieren en hak ze fijn. Schep de spekkruimels en tijm erdoor.
  • 4 Snijd de krieltjes doormidden en schud ze op een bakplaat om met 2 eetlepels olie en een flinke snuf (zee)zout. Schuif boven in de oven en bak circa 10 minuten.
  • 5 Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges en leg de asperges tussen de aardappeltjes. Schud even om en bak nog 10 minuten verder.
  • 6 Dep de visfilet droog met keukenpapier. Rol dunne filets eventueel op en steek vast. Bestrijk de vis met olie en bestrooi met zout en peper. Leg de vis bij de aardappels en asperges op de bakplaat en bak nog 8-10 minuten mee.
  • 7 Serveer alles uit de oven op een voorverwarmde schaal. Bestrooi met het gehakte ei met spek.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 30 gram