4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht, bijgerecht
home recepten Geroosterde asperges met pestoboter en parmezaan

Geroosterde asperges met pestoboter en parmezaan

ingrediënten


20 min
4 personen
75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pesto

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

400 gram groene asperges

benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Snijd een klein stukje van de onderkant van de asperges. Kook de asperges circa 3 minuten of stoom ze 4-5 minuten.
  • 2 Smelt 100 gram boter met 2 eetlepels pesto. Leg de asperges in een lage ovenschaal. Giet de pestoboter erover en bestrooi met 75 gram geraspte Parmezaanse kaas.
  • 3 Zet kort onder een hete ovengrill en serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 9 gram