4 personen
gemiddeld
40 min.
bijgerecht
home recepten Geroosterde aubergine met komijn en rode ui

Geroosterde aubergine met komijn en rode ui

ingrediënten


40 min
4 personen
1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel komijnzaad

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 rode uien

dit product is niet beschikbaar

3 aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

keukenpapier

bakpapier

schone theedoek

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Wrijf de aubergineblokjes droog in een theedoek.
  • 3 Verwijder het keukenpapier en leg bakpapier op de bakplaat.
  • 4 Spreid de aubergine en ui erover uit.
  • 5 Meng de knoflook met de olie, het citroensap, de specerijen en peper en schep dit mengsel door de aubergine.
  • 6 Rooster de groenten in de oven in circa 20 minuten gaar en bruin.
  • 7 Schep tussendoor een paar keer om.
  • 8 Neem uit de oven en bestrooi met de koriander.
  • 9 Lekker met een ribeye en yoghurtsaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 155 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate