4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, bijgerecht
home recepten Geroosterde barbecueworst met frisse bloemkoolrelish

Geroosterde barbecueworst met frisse bloemkoolrelish

ingrediënten


30 min
4 personen
4 barbecueworsten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

bosje munt

dit product is niet beschikbaar

25 gram blanke rozijnen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

wok

bakplaat

  • 1 Meng de azijn met de suiker, mosterd en kurkuma en laat circa 5 minuten staan. Roer nogmaals tot de suiker is opgelost en voeg de bloemkool, olijfolie en rozijnen toe. Schep goed door en laat staan tot gebruik.
  • 2 Schep de munt door de bloemkoolrelish en breng op smaak met zout en peper. Meng de gembersiroop met de ketjap en ketchup. Snijd de worsten in stukken en schep door de marinade.
  • 3 Zet een gietijzeren wok of barbecue bakplaat op de barbecue en roerbak de stukken worst tot ze donkerbruin en kleverig zijn. Serveer met de relish. Lekker met stokbrood of aardappelsalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 19 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté