4 personen
uitdagend
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroosterde beefsalade met cashewnoten

Geroosterde beefsalade met cashewnoten

ingrediënten


40 min
4 personen
rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel witte balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

75 gram ongezouten cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

300 gram sushirijst

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

400 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

  • 1 Giet 400 ml koud water over de rijst en voeg een snuf zout toe. Breng aan de kook en laat op middelhoge stand afgedekt circa 5 minuten koken. Zet de warmtebron laag en laat nog 10 minuten koken. Schakel de warmtebron uit en laat de rijst afgedekt nog 10 minuten nagaren. Spreid de rijst uit over een schaal en laat afkoelen.
  • 2 Plet de cashewnoten onder bakpapier met een deegroller of de zijkant van een koksmes. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de cashewnoten met de koriander en chilipeper in een paar minuten goudbruin. Schep over in een schaaltje en bestrooi met zout.
  • 3 Meng de komkommer en bosui met de dressing en verdeel over 4 borden. Rol met vochtige handen balletjes van de afgekoelde rijst en rol ze door de sesamzaadjes. Leg bij de salade.
  • 4 Verhit een koekenpan op een hoge stand en bak hierin de biefstukreepjes heel kort aan. Verdeel het vlees direct over de salade en bestrooi met de gekruide cashewnoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 35 gram