4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Geroosterde bloemkool met specerijenboter

Geroosterde bloemkool met specerijenboter

ingrediënten


15 min
4 personen
1 grote bloemkool

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zachte boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Meng de boter met 1 eetlepel olie, de specerijen, citroenrasp, 1 theelepel grof zout en peper. Snijd het blad van de bloemkool en bewaar een paar mooie bladeren.
  • 2 Laat de bloemkool met de stronk naar boven rustig in een pan met ruim kokend water zakken en kook circa 10 minuten op een lage stand. Schep de bloemkool uit de pan en laat uitlekken in een vergiet.
  • 3 Verwarm de oven voor op 160ºC. Snijd de bloemkool doormidden en leg de helften met het snijvlak naar beneden op de bakplaat.
  • 4 Bestrijk met de specerijenboter en bak in het midden van de oven in circa 1 uur gaar en bruin. Bestrijk de bloemkool tussendoor af en toe met het bakvet.
  • 5 Snijd de achtergehouden bloemkoolbladeren kleiner en besprenkel met wat citroensap en olijfolie. Serveer met de geroosterde bloemkool. Lekker bij vlees of vis.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 140 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 5 gram