- 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Wrijf de broccoliroosjes in met 4 eetlepels olijfolie, de chilipeper, knoflook en tijm.
- 2 Rooster in een ovenschaal circa 35 minuten in de oven. Lepel tussendoor de olie weer over de broccoli en keer de broccoli regelmatig in de oven.
- 3 Bereid intussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de bulgur vervolgens met het citroensap, de munt, peterselie, koriander, komkommer, tomaat, ui, olijven en rest van de olijfolie.
- 4 Verdeel de hummus over borden en spreid uit. Schep de tabouleh op de hummus en verdeel de broccoli erover. Lekker met naanbrood.
bereidingstip
Je kunt hummus ook heel snel zelf maken. Maal 400 gram uitgelekte kikkererwten uit blik met 2 geperste teentjes knoflook, 2 eetlepels tahin (sesampasta) of sesamzaad, een snufje gemalen chilipeper en een snufje komijnpoeder in een keukenmachine fijn. Giet het sap van een halve citroen en 1 eetlepel olijfolie erbij. Breng op smaak met zout.