4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, bijgerecht
home recepten Geroosterde-courgettesalade met amandel en gorgonzola

Geroosterde-courgettesalade met amandel en gorgonzola

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

eetlepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

100 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 courgettes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schaaf of snijd de courgettes in schuine plakken van ½ cm. Bestrijk met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Gril de courgette circa 2 minuten per kant op een hete barbecue of in een grillpan.
  • 2 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan. Meng de rozemarijn met de knoflook, 50 ml olijfolie, citroensap, zout en peper. Schep deze kruidenolie met de amandelen door de courgette.
  • 3 Bestrooi de salade met 100 gram verkruimelde gorgonzola.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram