4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
recepten Geroosterde courgettesalade met ricotta

Geroosterde courgettesalade met ricotta

ingrediënten


20 min
4 personen
3 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
1 courgette

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel de courgette over de bakplaat. Stort de ricotta erbij.
  • 2 Meng de knoflook met 3 eetl. olijfolie, zout en peper. Besprenkel de courgette en de ricotta met de knoflookolie.
  • 3 Rooster de courgette met de ricotta in de voorverwarmde oven in 15-20 min. goudbruin. Rooster intussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
  • 4 Leg de ricotta op een schaal. Schep er de courgette bij. Besprenkel de courgette en de ricotta met de balsamicoazijn en de overige 2 eetl. olijfolie. Bestrooi met de basilicum en pijnboompitten.

bereidingstip

Vervang de ricotta ook eens door een plak feta (200 g).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 249 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté