4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroosterde forel in een spekjasje

Geroosterde forel in een spekjasje

ingrediënten


35 min
4 personen
1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

75 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

2 romatomaten

dit product is niet beschikbaar

2 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

400 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

250 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

450 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

12 plakjes ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

4 forelfilets

benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Bestrooi de vis aan beide zijden met zout en wikkel in ontbijtspek. Leg de vispakketjes naast elkaar in de ovenschaal en zet 12-15 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Verhit intussen de olie en bak hierin de krieltjes. Kook de peultjes en de wortels beetgaar.
  • 4 Meng de ingrediënten voor de dressing en schep met de tomaten door de sla.
  • 5 Meng de zure room met paprikapoeder, zout en peper en bestrijk de forellen ermee. Zet ze nog 4-5 minuten terug in de oven.
  • 6 Bestrooi de krieltjes met de peterselie. Serveer de vis met de krieltjes, peultjes en wortel en de salade.

bereidingstip

In plaats van forel is kabeljauw ook lekker in dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 54 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté