4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Geroosterde garnalen op kruidensalade

Geroosterde garnalen op kruidensalade

ingrediënten


25 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

125 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

300 gram diepvrieswokgarnalen

dit product is niet beschikbaar

1 steranijs

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de wijn met de steranijs zonder te koken en laat even trekken. Verwijder de anijs. Dep de garnalen droog. Meng de boter met de knoflook, peterselie, paneermeel, paprikapoeder, wijn, zout en peper.
  • 2 Verhit de ovengrill. Leg de garnalen op een bakplaat of in een kleine ovenschaal. Verdeel de boter erover en zet de garnalen niet te dicht onder de ovengrill. Meng de extra peterselie met de rucola en de gehalveerde sprieten bieslook.
  • 3 Meng de balsamicoazijn en olijfolie. Schep deze vinaigrette door de salade, verdeel over 4 borden en leg de garnalen erop. Garneer met een partje citroen.

bereidingstip

Vervang de wijn met steranijs in dit recept door 2 eetlepels pernod, pastis of ouzo.

wijnadvies

Wil je geen rosé schenken bij de garnalen? Kies dan voor de Zuid-Afrikaanse Hoop Huis Chenin Blanc. Ook lekker in het gerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels