- 1 Verwarm de wijn met de steranijs zonder te koken en laat even trekken. Verwijder de anijs. Dep de garnalen droog. Meng de boter met de knoflook, peterselie, paneermeel, paprikapoeder, wijn, zout en peper.
- 2 Verhit de ovengrill. Leg de garnalen op een bakplaat of in een kleine ovenschaal. Verdeel de boter erover en zet de garnalen niet te dicht onder de ovengrill. Meng de extra peterselie met de rucola en de gehalveerde sprieten bieslook.
- 3 Meng de balsamicoazijn en olijfolie. Schep deze vinaigrette door de salade, verdeel over 4 borden en leg de garnalen erop. Garneer met een partje citroen.
bereidingstip
Vervang de wijn met steranijs in dit recept door 2 eetlepels pernod, pastis of ouzo.
wijnadvies
Wil je geen rosé schenken bij de garnalen? Kies dan voor de Zuid-Afrikaanse Hoop Huis Chenin Blanc. Ook lekker in het gerecht.