4 personen
eenvoudig
10 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroosterde groenten en krieltjes met zalm

Geroosterde groenten en krieltjes met zalm

ingrediënten


10 min
4 personen
1 eetlepel dille

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen
2 winterwortels

dit product is niet beschikbaar

750 gram krieltjes met schil

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Kook de krieltjes 4-5 minuten, giet ze af en spoel onder koud water. Schaaf de wortels, venkel en courgettes in lange plakken. Meng de groenten in een kom met de uien, knoflook, 1/3 van de olijfolie en de Italiaanse kruiden. Schep alles om.
  • 3 Verdeel de groenten over de helft van een bakplaat en leg de takjes tijm erop. Schep 1/3 van de olijfolie met de rozemarijn door de krieltjes en leg ze naast de groenten. Rooster circa 35 minuten in het midden van de oven. Schep tussendoor een keer om.
  • 4 Bestrooi de zalm met (zee)zout en peper en bak deze circa 2 minuten per kant, rosé van binnen, in de rest van de olijfolie. Bestrooi de zalm met de dille en serveer met de groenten en krieltjes.

bereidingstip

Vervang de venkel in dit recept door koolrabi of pastinaak en snijd deze in staafjes.. Rooster in plaats van krieltjes partjes zoete aardappel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 775 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 32 gram