- 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
- 2 Kook de krieltjes 4-5 minuten, giet ze af en spoel onder koud water. Schaaf de wortels, venkel en courgettes in lange plakken. Meng de groenten in een kom met de uien, knoflook, 1/3 van de olijfolie en de Italiaanse kruiden. Schep alles om.
- 3 Verdeel de groenten over de helft van een bakplaat en leg de takjes tijm erop. Schep 1/3 van de olijfolie met de rozemarijn door de krieltjes en leg ze naast de groenten. Rooster circa 35 minuten in het midden van de oven. Schep tussendoor een keer om.
- 4 Bestrooi de zalm met (zee)zout en peper en bak deze circa 2 minuten per kant, rosé van binnen, in de rest van de olijfolie. Bestrooi de zalm met de dille en serveer met de groenten en krieltjes.
bereidingstip
Vervang de venkel in dit recept door koolrabi of pastinaak en snijd deze in staafjes.. Rooster in plaats van krieltjes partjes zoete aardappel.