4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, voorgerecht
recepten Geroosterde-groentesalade met olijven-balsamicodressing

Geroosterde-groentesalade met olijven-balsamicodressing

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

12 zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

12 groene olijven

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

150 gram geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

8 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

8 plakken bacon

dit product is niet beschikbaar

1 bakje cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

400 gram groene asperges
150 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Blancheer de peultjes 2 minuten, giet af en spoel er koud water over. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en halveer ze.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de dressing. Verdeel de rucola over borden. Verhit een grillpan of wok. Haal de asperges door de olie en rooster ze in 4-5 minuten beetgaar.
  • 3 Verdeel de asperges met de tomaatjes en peultjes over de rucola. Rooster de bacon krokant in een grillpan.
  • 4 Laat de geitenkaas licht smelten onder een hete ovengrill. Verdeel de dressing, bosui, bacon en geitenkaas over de salade.

bereidingstip

Rooster de tomaatjes op de snijkant kort in de grillpan.. Vervang de groene asperges in dit recept door geblancheerde sperziebonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 12 gram
recalls | bekijk ze hier!