4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroosterde groentesoep met crostini en knoflookboter

Geroosterde groentesoep met crostini en knoflookboter

ingrediënten


20 min
4 personen
knoflookboter
250 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 ciabatta
1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 portie geroosterde groenten

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Doe 1 portie geroosterde groenten met 1¼ liter groentebouillon in een soeppan en verwarm 10 min. op een lage stand tot deze goed heet is.
  • 2 Snijd intussen 2 ciabatta’s in sneetjes, bestrijk met 6 el zonnebloemolie en rooster 8 min. op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven lichtbruin en knapperig.
  • 3 Voeg 250 ml kookroom toe aan de soep, neem de pan van de warmtebron en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
  • 4 Breng op smaak met zout en/ of peper en houd warm op een lage stand.
  • 5 Besmeer de warme crostini aan 1 kant met de knoflookboter. Serveer de soep in diepe borden met de crostini.

bereidingstip

Lekker met dille.. Extra pit? Voeg een mespunt chilivlokken toe voordat je de soep pureert.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 942 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 97 gram
eiwit 15 gram