4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroosterde kabeljauw met ansjovis-rozemarijnolie

Geroosterde kabeljauw met ansjovis-rozemarijnolie

ingrediënten


30 min
4 personen
3 courgettes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

5 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse tijm
4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 citroenen

dit product is niet beschikbaar

600 gram diepvrieskabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Dep de vis droog en besprenkel met de helft van het citroensap. Bestrijk de vis met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  • 2 Bestrooi de snijkanten van de tomaten met tijm, zout en peper. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie.
  • 3 Leg de vis naast elkaar op de bakplaat, zet de tomaten ernaast en rooster 12-15 minuten in het midden van de oven.
  • 4 Wrijf de ansjovis en rozemarijn tot een pasta en giet de rest van het citroensap en 4 eetlepels olijfolie er in een straaltje bij.
  • 5 Schaaf de courgettes in linten en bak de courgettelinten in de rest van de olijfolie 2-3 minuten zonder te laten kleuren.
  • 6 Serveer de vis naast een bedje courgette met een gepofte tomaat en de ansjovisrozemarijnolie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 34 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté