voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
recepten Geroosterde kabeljauw met peultjes-radijssalade

Geroosterde kabeljauw met peultjes-radijssalade

ingredi├źnten

600 gram kabeljauwfilets

600 gram kabeljauwfilets

1 limoen

2 nectarines

1 lente-/bosui

1 rode peper

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels verse koriander

200 gram peultjes

1 bos radijsjes

2 eetlepels munt

2 eetlepels sojasaus

1 eetlepel honing

1 eetlepel witte wijnazijn

1 eetlepel citroensap

1 theelepel sesamolie


  • 1 Verdeel de kabeljauw in 4 porties. Boen de limoen schoon. Rasp de schil en pers de vrucht.
  • 2 Bestrijk de kabeljauw met 1 eetlepel limoensap en laat dit 10 minuten intrekken.
  • 3 Schil de nectarines en verdeel deze in stukken. Pureer de nectarine met de rest van het limoensap en roer de limoenrasp, bosui en rode peper erdoor.
  • 4 Kook voor de salade de peultjes 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
  • 5 Meng de radijs met de peultjes en de munt. Verwarm de sojasaus met de honing, azijn en sesamolie. Giet dit over de peultjes en radijsjes en zet de salade apart.
  • 6 Verhit een grillpan. Bestrijk de vis met olijfolie en bestrooi met zout en peper. 
  • 7 Rooster de vis in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar. Keer de vis maar één keer om.
  • 8 Serveer de vis met de salade en de nectarinesaus, bestrooid met koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 30 gram