online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Geroosterde kabeljauw met peultjes-radijssalade

Geroosterde kabeljauw met peultjes-radijssalade

ingredi├źnten

600 gram kabeljauwfilets

600 gram kabeljauwfilets

1 limoen

2 nectarines

1 lente-/bosui

1 rode peper

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels verse koriander

200 gram peultjes

1 bos radijsjes

2 eetlepels munt

2 eetlepels sojasaus

1 eetlepel honing

1 eetlepel witte wijnazijn

1 eetlepel citroensap

1 theelepel sesamolie


  • 1 Verdeel de kabeljauw in 4 porties. Boen de limoen schoon. Rasp de schil en pers de vrucht.
  • 2 Bestrijk de kabeljauw met 1 eetlepel limoensap en laat dit 10 minuten intrekken.
  • 3 Schil de nectarines en verdeel deze in stukken. Pureer de nectarine met de rest van het limoensap en roer de limoenrasp, bosui en rode peper erdoor.
  • 4 Kook voor de salade de peultjes 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
  • 5 Meng de radijs met de peultjes en de munt. Verwarm de sojasaus met de honing, azijn en sesamolie. Giet dit over de peultjes en radijsjes en zet de salade apart.
  • 6 Verhit een grillpan. Bestrijk de vis met olijfolie en bestrooi met zout en peper. 
  • 7 Rooster de vis in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar. Keer de vis maar één keer om.
  • 8 Serveer de vis met de salade en de nectarinesaus, bestrooid met koriander.


voedingswaarde

energie 235 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 30 gram