4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
recepten Geroosterde kabeljauw met peultjes-radijssalade

Geroosterde kabeljauw met peultjes-radijssalade

ingrediënten


30 min
4 personen
1 theelepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels munt

dit product is niet beschikbaar

1 bos radijsje

dit product is niet beschikbaar

200 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

2 nectarines

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

600 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

600 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verdeel de kabeljauw in 4 porties. Boen de limoen schoon. Rasp de schil en pers de vrucht.
  • 2 Bestrijk de kabeljauw met 1 eetlepel limoensap en laat dit 10 minuten intrekken.
  • 3 Schil de nectarines en verdeel deze in stukken. Pureer de nectarine met de rest van het limoensap en roer de limoenrasp, bosui en rode peper erdoor.
  • 4 Kook voor de salade de peultjes 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
  • 5 Meng de radijs met de peultjes en de munt. Verwarm de sojasaus met de honing, azijn en sesamolie. Giet dit over de peultjes en radijsjes en zet de salade apart.
  • 6 Verhit een grillpan. Bestrijk de vis met olijfolie en bestrooi met zout en peper. 
  • 7 Rooster de vis in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar. Keer de vis maar één keer om.
  • 8 Serveer de vis met de salade en de nectarinesaus, bestrooid met koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté