4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroosterde kip ketjap met paksoi

Geroosterde kip ketjap met paksoi

ingrediënten


25 min
4 personen
2 paksoi

dit product is niet beschikbaar

2 bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

800 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

300 gram zilvervliesrijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

4 spiesen

  • 1 Steek de barbecue aan. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep intussen de kipdijfilet om met 4 el olie en de ketjap. Snijd de helft van de kip in blokjes en rijg aan spiesen. Doe ze samen met 1-2 el marinade in een diepvriesbak of -zak en vries in voor een volgende barbecue.
  • 2 Gril de rest van de kipdij in 12 min. gaar op de barbecue. Keer regelmatig.
  • 3 Snijd intussen de bosuitjes in ringen en elke paksoi in 4 parten. Zorg dat de paksoi aan de onderkant vast blijft zitten, zodat deze tijdens het grillen niet uit elkaar valt. Bestrijk de snijkanten van de paksoi met de rest van de olie en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Neem de kip van de barbecue en houd afgedekt warm. Gril de paksoi 3 min. per snijkant op de barbecue.
  • 5 Serveer de kip met de rijst en paksoi. Bestrooi met de bosui.

bereidingstip

Ook lekker met stokbrood en kruidenboter.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 809 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 46 gram