4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroosterde kip met koffierub en rucolasalade

Geroosterde kip met koffierub en rucolasalade

ingrediënten


15 min
4 personen
theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels uienpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zwarte peper

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel koffie

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

85 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 zak krieltje
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de gemarineerde kip op een bakplaat en giet 2 eetlepels olijfolie erover. Rooster 30-40 minuten in de oven, tot de kippendijen gaar en goudbruin zijn. Bedek halverwege met aluminiumfolie zodat de kip niet te donker wordt.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de krieltjes goudbruin. Klop de citroenrasp, -sap, mosterd en overige olijfolie door elkaar en meng met de rucola. Serveer de kip met de krieltjes en rucolasalade. Garneer met partjes sinaasappel en sinaasappelrasp.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté