4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroosterde kip met venkel

Geroosterde kip met venkel

ingrediënten


20 min
4 personen
50 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

4 romatomaten

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel venkelzaad

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

venkelknol
citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 kip

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC. Spoel de kip van binnen en buiten onder stromend koud water en dep droog met keukenpapier. Wrijf de kip rondom in met de boter.
  • 2 Leg de kip in de ovenschaal en vul de holte met de citroen, een paar stukken venkel en de knoflook. Bestrooi de kip met de venkelzaadjes, (zee)zout en peper. Leg de tomaten bij de kip in de schaal en giet de wijn erbij.
  • 3 Bak de kip in het midden van de oven in circa 1,5 uur bruin en zacht. Verdeel de kip in stukken en serveer met de jus in de schaal. Lekker met krieltjes of aardappelpuree.

bereidingstip

Maak voor een traditionele ‘agnello con finocchio’ dit recept op dezelfde manier met een lamsbout of -schouder (van ca. 1,5 kg). Braad het lamsvlees dan ruim 2 uur in de oven (ook op 160ºC).

wijnadvies

Kies voor een witte Mastio della Loggia Soave bij deze geroosterde kip met venkel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 35 gram