4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroosterde kipdrumsticks met rösti

Geroosterde kipdrumsticks met rösti

ingrediënten


15 min
4 personen
4 eetlepels tuinkruidendressing
10 gram krulpeterselie
1 bosje radijs

dit product is niet beschikbaar

2 komkommers

dit product is niet beschikbaar

750 gram röstirondjes
8 kipdrumsticks

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de kipdrumsticks 2 keer in de lengte in, tot op het bot, zodat ze sneller garen. Verdeel 4 drumsticks over de met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 40 min. in het midden van de oven gaar.
  • 2 Neem na 20 min. de bakplaat uit de oven, schep de kip om en schuif naar 1 kant van de plaat. Leg de röstirondjes naast de kip en rooster nog 20 min. Schep de rösti na 10 min. om. Doe de overige 4 drumsticks in een diepvrieszak en druk de lucht eruit. Bewaar plat in de vriezer.
  • 3 Maak intussen de salade. Halveer de komkommers in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helften in boogjes. Snijd de radijsjes in partjes en snijd de peterselie grof. Meng de komkommer, radijs en dressing in een kom. Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met peper.
  • 4 Serveer de drumsticks met de rösti en salade.

bereidingstip

Mooi weer in aantocht? Laat de drumsticks één nacht voor gebruik afgedekt in de koelkast ontdooien, dep ze droog met keukenpapier en gril ze op de barbecue.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 745 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 47 gram