-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de kipdrumsticks 2 keer in de lengte in, tot op het bot, zodat ze sneller garen. Verdeel 4 drumsticks over de met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 40 min. in het midden van de oven gaar.
-
2
Neem na 20 min. de bakplaat uit de oven, schep de kip om en schuif naar 1 kant van de plaat. Leg de röstirondjes naast de kip en rooster nog 20 min. Schep de rösti na 10 min. om. Doe de overige 4 drumsticks in een diepvrieszak en druk de lucht eruit. Bewaar plat in de vriezer.
-
3
Maak intussen de salade. Halveer de komkommers in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helften in boogjes. Snijd de radijsjes in partjes en snijd de peterselie grof. Meng de komkommer, radijs en dressing in een kom. Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met peper.
-
4
Serveer de drumsticks met de rösti en salade.
bereidingstip
Mooi weer in aantocht?
Laat de drumsticks één nacht voor gebruik
afgedekt in de koelkast ontdooien, dep ze
droog met keukenpapier en gril ze op de
barbecue.