4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroosterde kruidige bloemkool met aardappelpuree en feta

Geroosterde kruidige bloemkool met aardappelpuree en feta

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tijm

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel grof zeezout

dit product is niet beschikbaar

1 stukje foelie

dit product is niet beschikbaar

2 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 grote bloemkool

dit product is niet beschikbaar

700 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

vijzel

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Kook de aardappels gaar in water met zout. Verwijder intussen de bladeren van de bloemkool. Snijd de bloemkool in dikke plakken en leg deze op de bakplaat.
  • 3 Maal alle specerijen met het zout in een vijzel tot een fijn poeder. Meng dit met de olie en bestrijk beide kanten van de bloemkool ermee.
  • 4 Rooster de bloemkool in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en bruin.
  • 5 Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de boter en melk. Roer de tijm en de helft van de feta erdoor en breng op smaak met peper.
  • 6 Verkruimel de rest van de feta over de puree en serveer met de geroosterde bloemkool.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 12 gram