4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroosterde lamskoteletjes met muntsaus en doperwtenpuree

Geroosterde lamskoteletjes met muntsaus en doperwtenpuree

ingrediënten


35 min
4 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

450 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

vloeibaar bakproduct
25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

8 lamskoteletten

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de olijfolie met de knoflook, zout en peper en wrijf de lamskoteletjes hiermee in. Pureer voor de muntsaus de muntblaadjes met 50 ml kokend water, de azijn, suiker en wat zout. Houd apart.
  • 2 Smelt voor de doperwtenpuree de boter en schep de bosui en doperwten erdoor. Laat zachtjes 6-7 minuten smoren. Rooster intussen de lamskoteletjes 2-3 minuten per kant in een hete grill- of koekenpan.
  • 3 Pureer het doperwtenmengsel en roer de crème fraîche, peterselie, zout en peper erdoor. Serveer de lamskoteletjes op de doperwtenpuree en schep een beetje muntsaus over het vlees.

bereidingstip

In plaats van lamskoteletjes kun je dit gerecht ook bereiden met karbonades of varkensfilet.. Vervang in dit recept de peterselie in de puree door basilicum.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 27 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté