4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroosterde lamskoteletten met pastinaak en tijm

Geroosterde lamskoteletten met pastinaak en tijm

ingrediënten


35 min
4 personen
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

4 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

600 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar

600 gram pastinaken

dit product is niet beschikbaar

8 lamskoteletten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar.
  • 2 Bestrooi de lamskoteletten met zout en peper en bestrijk ze met de marinade. Laat circa 10 minuten marineren.
  • 3 Verwarm intussen de oven voor op 200ºC.
  • 4 Snijd elke pastinaak in 4 lange, dunne parten. Kook de pastinaak in circa 10 minuten net gaar (voor bloemkool geldt circa 2 minuten).
  • 5 Hak de tijmblaadjes fijn en prak door de boter.
  • 6 Giet de pastinaak af, laat uitlekken en schep om met de tijmboter.
  • 7 Leg de stukken pastinaak op een bakplaat en rooster in de oven in circa 15 minuten gaar.
  • 8 Verhit een grillpan en gril de lamskoteletten in circa 5 minuten gaar. Keer halverwege de grilltijd om.
  • 9 Serveer de koteletten met de pastinaak en garneer met wat takjes tijm.
  • 10 Lekker met aardappelpuree.

bereidingstip

Vervang de lamskoteletten door varkenskoteletten of karbonades.

wijnadvies

Rood van Villa Park Merlot, Finca Delabarca Rioja Crianza, Casa de Campo Malbec of Stoney Creek Shiraz-Grenache-Petit Verdot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 560 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 22 gram