- 1 Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar.
- 2 Bestrooi de lamskoteletten met zout en peper en bestrijk ze met de marinade. Laat circa 10 minuten marineren.
- 3 Verwarm intussen de oven voor op 200ºC.
- 4 Snijd elke pastinaak in 4 lange, dunne parten. Kook de pastinaak in circa 10 minuten net gaar (voor bloemkool geldt circa 2 minuten).
- 5 Hak de tijmblaadjes fijn en prak door de boter.
- 6 Giet de pastinaak af, laat uitlekken en schep om met de tijmboter.
- 7 Leg de stukken pastinaak op een bakplaat en rooster in de oven in circa 15 minuten gaar.
- 8 Verhit een grillpan en gril de lamskoteletten in circa 5 minuten gaar. Keer halverwege de grilltijd om.
- 9 Serveer de koteletten met de pastinaak en garneer met wat takjes tijm.
- 10 Lekker met aardappelpuree.
bereidingstip
Vervang de lamskoteletten door varkenskoteletten of karbonades.
wijnadvies
Rood van Villa Park Merlot, Finca Delabarca Rioja Crianza, Casa de Campo Malbec of Stoney Creek Shiraz-Grenache-Petit Verdot.