4 personen
eenvoudig
30 min.
bijgerecht
home recepten Geroosterde mais met peterselieboter

Geroosterde mais met peterselieboter

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 maiskolven

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de maiskolven in ruim water met zout in circa 12 minuten beetgaar. Giet ze af en laat uitlekken.
  • 2 Verhit de ovengrill, grillpan of gebruik de barbecue. Smelt de boter in een pannetje. Meng een mespunt zout, de peterselie, knoflook en citroensap erdoor.
  • 3 Bestrijk de maiskolven met dit mengsel en leg ze naast elkaar op een bakplaat, 10 cm onder de grill, in een grillpan of op de barbecue.
  • 4 Rooster de maiskolven 7-10 minuten en keer ze regelmatig om. Bestrijk ze regelmatig met de peterselieboter. Serveer ze warm.

bereidingstip

Maak het gerecht pittiger door de helft van de peterselie te vervangen door 1 fijngewreven chilipepertje


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 5 gram