2 personen
hoofdgerecht

geroosterde maiskolf met gegrilde gambaspies

terug naar recept
recepten geroosterde maiskolf met gegrilde gambaspies

geroosterde maiskolf met gegrilde gambaspies

ingrediënten


2 personen
1 snufje zout
1 scheutje zonnebloemolie
2 takjes verse peterselie (fijngesneden)
2 eetlepels aioli
1 limoen
6 gamba spiezen
1 theelepel kerriepoeder
2 maïskolven

  • 1 Steek de barbecue aan en warm deze goed voor.
  • 2 Snijd de maïskolven in 3 plakken en zet net onder met water in een steelpan. Voeg een scheutje zonnebloemolie, een snufje zout en het kerriepoeder toe.
  • 3 Kook de maïskolven in 10 minuten gaar en laat afkoelen in het kookvocht.
  • 4 Snijd de limoen doormidden en rooster op de gesneden kant op de barbecue tot het mooi gekleurd is.
  • 5 Rooster de uitgelekte maïskolven met de spiezen om en om op de barbecue tot alles mooi gekleurd is en de gamba's net gaar zijn.
  • 6 Dresseer op een bord met de aioli en bestrooi met de peterselie. Knijp het limoensap uit over de spies en de maïskolven.

Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip