4 personen
gemiddeld
40 min.
voorgerecht
home recepten Geroosterde nectarine met pecorino-basilicumkoekje

Geroosterde nectarine met pecorino-basilicumkoekje

ingrediënten


40 min
4 personen
1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

2 nectarines

dit product is niet beschikbaar

basilicumblaadje

dit product is niet beschikbaar

2 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram pecorinokaas

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

barbecue

  • 1 Steek de barbecue aan. Snijd de nectarines rondom de pit door en draai de helften van elkaar los.
  • 2 Leg ze met het snijvlak op een schoon en ingevet barbecuerooster en rooster een paar minuten vlak boven de gloeiende kooltjes.
  • 3 Leg ze met de geroosterde kant naar boven op borden en leg een klontje boter in de holte. Bedruppel met honing en leg een kaaskoekje erbij. Garneer met basilicum.

bereidingstip

Vervang de nectarines in dit recept door perziken of verse vijgen.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Serveer bij dit gerecht een feestelijke Tiresia Prosecco Frizzante.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 160 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté