4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Geroosterde paksoi met pittige ananassaus

Geroosterde paksoi met pittige ananassaus

ingrediënten


15 min
4 personen
2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 paksoi

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

250 verse ananas

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

barbecue

  • 1 Steek de barbecue aan. Pureer de ananas, 6 eetl. chilisaus, koriander, limoenrasp en -sap, knoflook en rode peper met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Snijd de paksoi in 4 parten. Zorg ervoor dat de parten aan de onderkant vast blijven zitten, zodat ze tijdens het grillen niet uit elkaar vallen. Meng de olie met de rest van de chilisaus en bestrijk de snijkanten van de paksoi ermee.
  • 3 Gril de groente ca. 3 min. op elke snijkant en serveer met de saus.

bereidingstip

Lekker met extra limoen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 140 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 2 gram