4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Geroosterde paprika-tomatensoep

Geroosterde paprika-tomatensoep

ingrediënten


15 min
4 personen
rucola

dit product is niet beschikbaar

room
cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram tomaat

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC
  • 2 Leg de tomaten, paprika’s, rode uien en knoflook op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie en een snuf zout.
  • 3 Rooster de groenten circa 20 minuten in de oven en laat afkoelen.
  • 4 Druk de teentjes knoflook uit de schil en schep de geroosterde groenten met het vocht bij de groentebouillon. Breng aan de kook.
  • 5 Pureer tot een egale soep en breng op smaak met zout en (cayenne)peper.
  • 6 Garneer voor het serveren met room en wat rucola, bijvoorbeeld in de vorm van een rendier.

bereidingstip

Wanneer je paprika's eerst even roostert, krijgt de soep nog meer smaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 190 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 3 gram