4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroosterde paprikamix met entrecote en basilicumdressing

Geroosterde paprikamix met entrecote en basilicumdressing

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

2 biefstukken

dit product is niet beschikbaar

2 ribeyes
2 entrecotes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 paprika's

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de paprika’s, zonder zaadjes, in brede repen. Besprenkel met olijfolie en rooster in een hete grillpan, op een bakplaat in de oven (220ºC) of op de barbecue.
  • 2 Houd een paar blaadjes basilicum apart voor de garnering. Pureer de rest van de basilicum met de knoflook, 75 ml olijfolie, zout en peper tot een dressing en houd apart.
  • 3 Bestrijk de entrecotes met olijfolie en rooster ze 2-3 minuten per kant in de grillpan, onder de ovengrill of op de barbecue. Snijd het vlees daarna in repen.
  • 4 Verdeel de rucola over borden en leg de paprika en het vlees erop. Giet de dressing erover en bestrooi naar smaak met de kaas. Garneer met de overige basilicum.

bereidingstip

Neem voor de dressing 2 eetlepels groene pesto in plaats van basilicum.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 510 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 34 gram