- 1 Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes met de knoflook.
- 2 Voeg de in stukken gesneden geroosterde paprika en tomaten toe en bak deze 3 minuten mee.
- 3 Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 2 minuten.
- 4 Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine.
- 5 Voeg worcestersaus en tabasco naar smaak toe, laat de soep afkoelen en zet deze daarna in de koelkast om goed koud te worden.
- 6 Roer er voor het serveren de basilicum door. Serveer er grof bruinbrood bij.
bereidingstip
Rooster de paprika's zelf. Halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Bestrijk ze met olijfolie en leg ze met de bolle kant op aluminiumfolie op een rooster of een bakplaat. Zet ze onder een hete grill of in een oven van 220ºC tot ze zwart beginnen te worden. Doe ze daarna in een plastic zak, laat ze afkoelen en verwijder dan de schil. Bewaar ze eventueel onder olijfolie in een pot in de koelkast, maximaal 14 dagen.
wijnadvies
Lekker met een Zuid-Franse, Italiaanse of Spaanse droge witte of roséwijn.