4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
home recepten Geroosterde-paprikasoep met chorizokruim

Geroosterde-paprikasoep met chorizokruim

ingrediënten


30 min
4 personen
1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 zoete aardappel

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

10 cm chorizo

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de ovengrill voor. Snijd de paprika’s in de lengte door en leg ze met het snijvlak op een bakplaat.
  • 2 Bestrijk met wat olijfolie en rooster ze donkerbruin onder de grill. Neem uit de oven en leg de paprika’s circa 10 minuten in een afgesloten pan. Trek daarna het donkere vel los en snijd het vruchtvlees fijn.
  • 3 Bak de blokjes worst in een druppel olie knapperig uit. Laat iets afkoelen en hak de chorizo tot grove kruimels.
  • 4 Verhit de rest van de olie en fruit de sjalot minimaal 4 minuten op een lage stand. Voeg de aardappel-, paprikablokjes en specerijen toe en roerbak nog enkele minuten.
  • 5 Giet de bouillon erbij en laat circa 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep helemaal glad en breng verder op smaak met zout en peper. Bestrooi met het chorizokruim.

wijnadvies

Schenk bij dit recept Vega Libre Rosado.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 165 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 5 gram