4 personen
eenvoudig
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Geroosterde peer en ananas met muntsuiker

Geroosterde peer en ananas met muntsuiker

ingrediënten


25 min
4 personen
250 gram vanillekwark

dit product is niet beschikbaar

4 schijven ananassen

dit product is niet beschikbaar

2 peren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

muntblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Leg enkele muntblaadjes apart voor de garnering en hak de rest grof.
  • 2 Meng de gehakte munt met de suiker in een keukenmachine of blender goed door elkaar (of hak de munt zeer fijn en meng dan met de suiker).
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC of verwarm de ovengrill.
  • 4 Smelt de boter met de basterdsuiker. Leg de peer en ananas in een lage ovenschaal en verdeel de boter met basterdsuiker erover.
  • 5 Zet het fruit 12-14 minuten in het midden van de oven of 4-5 minuten niet te dicht onder de ovengrill.
  • 6 Verdeel met 2 eetlepels langwerpige bolletjes (quenelles) vanillekwark over 4 borden. Leg het fruit erbij.
  • 7 Bestrooi met de muntsuiker en garneer met de muntblaadjes.

bereidingstip

De muntsuiker is ook lekker over aardbeien, blauwe bessen of meloen.. Voeg eens muntsuiker toe aan appelcompote.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté