- 1 Leg enkele muntblaadjes apart voor de garnering en hak de rest grof.
- 2 Meng de gehakte munt met de suiker in een keukenmachine of blender goed door elkaar (of hak de munt zeer fijn en meng dan met de suiker).
- 3 Verwarm de oven voor op 200ºC of verwarm de ovengrill.
- 4 Smelt de boter met de basterdsuiker. Leg de peer en ananas in een lage ovenschaal en verdeel de boter met basterdsuiker erover.
- 5 Zet het fruit 12-14 minuten in het midden van de oven of 4-5 minuten niet te dicht onder de ovengrill.
- 6 Verdeel met 2 eetlepels langwerpige bolletjes (quenelles) vanillekwark over 4 borden. Leg het fruit erbij.
- 7 Bestrooi met de muntsuiker en garneer met de muntblaadjes.
bereidingstip
De muntsuiker is ook lekker over aardbeien, blauwe bessen of meloen.. Voeg eens muntsuiker toe aan appelcompote.