2 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Geroosterde pitapuntjes met hummus

Geroosterde pitapuntjes met hummus

ingrediënten


30 min
2 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 blik kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

2 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar

eetlepel shoarmakruiden

dit product is niet beschikbaar

eetlepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de olie met de shoarmakruiden of paprikapoeder.
  • 2 Snijd de broodjes overlangs open en snijd de helften in vieren. Bestrijk ze met de kruidenolie. Leg ze met de oliekant naar boven op een bakplaat en rooster ze in het midden van de oven in ca. 10 minuten goudbruin en krokant.
  • 3 Giet ondertussen de kikkererwten af, spoel er koud water over en laat ze goed uitlekken.
  • 4 Pel het teentje knoflook. Pureer de erwten met knoflook, mayonaise, koriander, komijn, chilipoeder en peper en zout tot een dikke pasta.
  • 5 Verdeel de hummus over de pitapuntjes. Leg deze op een schaal met de in partjes gesneden citroen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 595 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate