4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroosterde pompoensalade met gemberdressing

Geroosterde pompoensalade met gemberdressing

ingrediënten


20 min
4 personen
85 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 cm verse gember

dit product is niet beschikbaar

150 gram quinoa

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram pompoenblokjes

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de pompoenblokjes over de met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olijfolie.
  • 2 Rooster de pompoenblokjes in 20 min. beetgaar. Bereid intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Schil en rasp de gember. Klop van de gember, azijn, honing, tijm en 3 el olijfolie een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Doe de pompoenblokjes met de quinoa en paprika in een schaal. Schep de dressing erdoor en meng de rucola erdoor.

bereidingstip

Verrijk de salade met blokjes feta of stukjes geitenkaas.. Vervang voor een plantaardige salade de honing door 1 el gembersiroop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 267 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 7 gram