4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht
home recepten Geroosterde radijsjes met ham en mosterddressing

Geroosterde radijsjes met ham en mosterddressing

ingrediënten


25 min
4 personen
100 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter appelazijn
50 milliliter azijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram gerookte spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram hamreepjes

dit product is niet beschikbaar

3 bosjes radijsjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de radijsjes en snijd het loof eraf.
  • 2 Verdeel de radijsjes en ham over de bakplaat en besprenkel met olijfolie, de honing, zout en peper. Rooster 10-12 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Klop intussen de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Serveer de warme radijsjes en hamreepjes met de mosterddressing.
  • 4 Bestrooi met de peterselie. Lekker met gebakken krieltjes.

bereidingstip

Gebruik in dit recept in plaats van azijn ook eens 25 ml appelsap en 25 ml citroensap.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté