gemiddeld
25 min.
lunch, klein gerecht, bijgerecht
home recepten Geroosterde ribeye met chili-jam

Geroosterde ribeye met chili-jam

ingrediënten


25 min
2 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

2 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnzaad

dit product is niet beschikbaar

theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 handje rucola

dit product is niet beschikbaar

2 hamburgerbroodjes

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

2 ribeyes

benodigdheden

barbecue

  • 1 Meng de ingrediënten voor de marinade, voeg zout en peper toe en wrijf de marinade in het vlees. Laat circa 20 minuten afgedekt marineren buiten de koelkast.
  • 2 Steek de barbecue aan. Verhit voor de chili-jam de olie en fruit hierin de ui 2-3 minuten. Voeg de knoflook en rode peper toe en fruit nog 3 minuten.
  • 3 Roer het sinaasappelsap, de honing en ketchup erdoor en stoof 2-3 minuten. Serveer de jam warm of koud.
  • 4 Rooster de ribeyes 3-4 minuten per kant op de barbecue. Snijd het vlees in repen en serveer met de chili-jam en rucola op het brood.

bereidingstip

Vervang de ribeye in dit recept door entrecote.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 645 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 41 gram