4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Geroosterde ribeye met kastanjechampignons en rozemarijnsaus

Geroosterde ribeye met kastanjechampignons en rozemarijnsaus

ingrediënten


25 min
4 personen
25 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel worcestershiresaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

25 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

250 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 entrecotes

dit product is niet beschikbaar

4 ribeyes

benodigdheden

grillpan

  • 1 Bestrijk de ribeyes met 2 eetlepels olijfolie, de knoflook, zout en peper. Meng de ingrediënten voor de saus en houd apart.
  • 2 Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes 2 minuten. Bak de champignons 3-4 minuten mee. Blus af met een scheutje wijn.
  • 3 Verhit de grillpan en rooster hierin de ribeyes circa 2 minuten per kant. Leg met de kastanjechampignons op borden en serveer de rozemarijn- steaksaus apart erbij. Lekker met Hollandse roerbakgroenten.

wijnadvies

Serveer een soepele Park Villa Merlot bij dit recept. Dé truc voor de perfecte schenktemperatuur van deze wijn: zet een half uurtje voor openen in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté