4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, klein gerecht, brunch, bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Geroosterde ribeye met tomaat-granaatappelsalsa

Geroosterde ribeye met tomaat-granaatappelsalsa

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

100 gram granaatappelpitjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar

500 gram entrecotes

dit product is niet beschikbaar

500 gram ribeyes

  • 1 Bestrijk het vlees met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Meng voor de salsa de tomaatjes, paprika, rode peper, granaatappelpitjes, honing en het limoensap.
  • 2 Rooster het vlees in een hete grill- of koekenpan (of op de barbecue) 2-3 minuten per kant. Verdeel de rucola over 4 borden en besprenkel met olijfolie. Snijd het geroosterde vlees in repen en verdeel de Parmezaanse kaas over de rucola. Serveer met de salsa.

bereidingstip

Voeg 1 eetlepel gehakte munt toe aan de salsa.

wijnadvies

Bij rood vlees past eeen krachtige wijn zoals Favoritos Cabernet-Carmenère uit Chili.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram