6 personen
eenvoudig
10 min.
bijgerecht
home recepten Geroosterde rode uien uit de oven

Geroosterde rode uien uit de oven

ingrediënten


10 min
6 personen
2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

12 rode uien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Snijd de bovenkant van de uien kruislings en diep in. De uien moeten nog net niet uit elkaar vallen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 190°C. Smeer de bodem van een vuurvaste schaal dun in met 1 eetlepel olijfolie.
  • 3 Breng in een soeppan lichtgezouten water aan de kook en kook de uien 4 minuten. Laat ze in een vergiet uitlekken.
  • 4 Giet olijfolie in een kom en wentel de uien door de olie. Leg ze in de schaal en besprenkel ze met balsamico-azijn. Bestrooi de uien met zout en peper.
  • 5 Rooster de uien in het midden van de oven gedurende ca. 20 minuten. Verdeel de uien en het vocht uit de schaal over de borden.

bereidingstip

Eet deze uien bijvoorbeeld bij karbonades, lamskoteletten of lamsbout.

wijnadvies

Bij gebakken of gegrild vlees geserveerd (zie tip) wordt het extra smaakvol met een grenache of syrah/shiraz wijn uit Zuid-Frankrijk, Spanje of Australië.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 105 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 1 gram