4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, bijgerecht
home recepten Geroosterde sperziebonen met spekjes en krieltjes

Geroosterde sperziebonen met spekjes en krieltjes

ingrediënten


15 min
4 personen
5 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 limoenen

dit product is niet beschikbaar

200 gram spekjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

200 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels pecannoten

  • 1 Verwarm de oven voor op 175ºC. Rooster de pecannoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof.
  • 2 Kook de krieltjes. Hussel de sperziebonen met de olie en rooster met de spekjes in de oven in circa 35 minuten goudbruin.
  • 3 Giet het vet af en meng dit met het limoensap en de peterselie. Giet deze dressing over de krieltjes en meng vervolgens met de sperziebonen en spekjes.
  • 4 Bestrooi met de pecannoten en serveer direct.

wijnadvies

Geroosterde sperziebonen houden van een niet al te zware rode wijn. Laat de Côtes du Rhône van Mon Clocher nu ook bij spekjes passen!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 14 gram