4 personen
gemiddeld
10 min.
bijgerecht
home recepten Geroosterde spitskool met ham en mosterdvinaigrette

Geroosterde spitskool met ham en mosterdvinaigrette

ingrediënten


10 min
4 personen
8 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 spitskool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Overgiet de spitskool met kokend water en laat goed uitlekken. Klop een dressing van de olijfolie, mosterd, citroensap, zout en peper. Sprenkel of wrijf deze dressing over de spitskool en tussen de bladeren.
  • 2 Leg de parten spitskool naast elkaar op de bakplaat of in de ovenschaal. Rooster de kool circa 25 minuten in het midden van de oven. Leg de laatste 5-7 minuten de plakken ham ernaast en rooster krokant. Verkruimel de ham over de kool. Lekker met gebakken aardappelschijfjes of rösti.

bereidingstip

<h4>Welke aardappelen zijn het beste voor een spitskoolstamppot?</h4>Kruimige aardappelen zijn ideaal voor een luchtige en romige stamppot. Ze vallen makkelijk uit elkaar tijdens het koken. Daardoor mengt de spitskool goed door de aardappels.<br><h4>Wat past goed bij spitskoolstamppot?</h4>Spitskoolstamppot combineert heerlijk met rookworst, gehaktballen of spekjes. Ook een frisse mosterdsaus past er goed bij. Wil je het lichter houden, dan kun je kiezen voor gebakken tofu of een stuk witvis.<br><h4>Hoe lang kan ik spitskoolstamppot bewaren?</h4>In de koelkast blijft spitskoolstamppot ongeveer twee dagen goed. Bewaar de stamppot luchtdicht zodat hij niet uitdroogt. Je kunt hem ook invriezen, al wordt de structuur dan iets zachter.<br>


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram