4 personen
gemiddeld
10 min.
bijgerecht
recepten Geroosterde spitskool met ham en mosterdvinaigrette

Geroosterde spitskool met ham en mosterdvinaigrette

ingrediënten


10 min
4 personen
8 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 spitskool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Overgiet de spitskool met kokend water en laat goed uitlekken. Klop een dressing van de olijfolie, mosterd, citroensap, zout en peper. Sprenkel of wrijf deze dressing over de spitskool en tussen de bladeren.
  • 2 Leg de parten spitskool naast elkaar op de bakplaat of in de ovenschaal. Rooster de kool circa 25 minuten in het midden van de oven. Leg de laatste 5-7 minuten de plakken ham ernaast en rooster krokant. Verkruimel de ham over de kool. Lekker met gebakken aardappelschijfjes of rösti.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip