4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroosterde spitskool met pindadressing

Geroosterde spitskool met pindadressing

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels ongezouten pinda’s

dit product is niet beschikbaar

2 takjes platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal badjak

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pindakaas

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 spitskool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakkwastje

staafmixer

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de lelijke, buitenste bladeren van de spitskool. Snijd de kool in de lengte in 4 parten. Verwijder de harde kern, maar zorg dat de parten niet uiteenvallen. Bestrijk de snijkanten met 2 el olie. Leg de spitskool op een bakplaat en rooster in de oven in 30 min. goudgeel en gaar.
  • 2 Pureer intussen met de staafmixer de pindakaas met de rest van de olie en de gembersiroop tot een gladde dressing. Verdun de dressing met extra olie of water als deze te dik is. Breng op smaak met sambal. Snijd de peterselie fijn en hak de pinda’s grof.
  • 3 Leg de spitskool op een schaal. Schep er de dressing over. Bestrooi met de pinda’s, gebakken uitjes en peterselie.

bereidingstip

Lekker met noedels of rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 332 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 11 gram