4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Geroosterde spruiten met sinaasappel en hazelnoten

Geroosterde spruiten met sinaasappel en hazelnoten

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 perssinaasappel

dit product is niet beschikbaar

500 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Maak 500 g spruiten schoon. Halveer grote spruiten.
  • 2 Boen 1 perssinaasappel schoon. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng in een kom de spruiten met het sinaasappelsap en 2 el olijfolie.
  • 3 Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de spruiten over de bakplaat. Rooster de spruiten in de voorverwarmde oven in 20-25 min. beetgaar en lichtbruin.
  • 4 Hak intussen 50 g hazelnoten grof. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin en schud ze op een bord.
  • 5 Schep de geroosterde spruiten in een schaal. Bestrooi ze met de geroosterde hazelnoten en sinaasappelrasp.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 163 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 5 gram