4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Geroosterde tilapia met paprikasaus

Geroosterde tilapia met paprikasaus

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter demi crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter visbouillon van tablet
2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

4 tilapiafilets

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Halveer de paprika's, verwijder de zaadjes en snijd de paprikahelften in blokjes.
  • 2 Bestrooi de vis met zout en peper en sprenkel er citroensap over.
  • 3 Verwarm de bouillon en kook hierin de paprikablokjes 10 minuten.
  • 4 Pureer het mengsel, voeg zout en peper toe en schep de crème fraîche erdoor. Houd de saus warm zonder hem te laten koken.
  • 5 Verhit een grillpan. Bestrijk de vis met olijfolie en rooster de vis 2 minuten per kant. Keer de vis maar één keer om.
  • 6 Verdeel de saus over 4 warme borden. Leg de vis erop en strooi er bieslook over.

bereidingstip

Lekker met gebakken of gekookte aardappelen en worteltjes of doperwten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 20 gram