4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroosterde tilapia met venkelsalsa

Geroosterde tilapia met venkelsalsa

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels munt

dit product is niet beschikbaar

45 gram ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen
100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

600 gram tilapiafilets

dit product is niet beschikbaar

2 citroenen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd 1/2 citroen in plakjes en pers de overige citroenen uit. Besprenkel de vis met een beetje citroensap (bewaar de rest) en bestrooi met zout en peper.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de venkel en knoflook 7-8 minuten op middelhoge stand tot de venkel beetgaar is.
  • 3 Laat afkoelen en schep de ansjovis, munt, kappertjes, de rest van het citroensap en 6 eetlepels olijfolie erdoor.
  • 4 Verhit de overige olijfolie en bak hierin de tilapiafilets 2-3 minuten per kant.
  • 5 Serveer de vis met de venkelsalsa en garneer met plakjes citroen. Lekker met gebakken aardappels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 30 gram